Pillekönnyű burgonyás lángos recept
A Pillekönnyű burgonyás lángos hozzávalói:45 dkg finomliszt
3 evőkanál tejföl
1 dl hideg tej
2 csapott kávéskanál só
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1 tojás
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál burgonyapüré pehely (vagy 2 db főtt, áttört burgonya)
olaj a kisütéshez
A Pillekönnyű burgonyás lángos elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk, a tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadva a többi anyagot, - géppel jól kidolgozzuk és hideg helyen 2 óra hosszat pihentetjük. Lisztes vagy olajos kézzel mindig csak annyit vegyünk ki, amennyit elfogyasztunk, a többit fóliával letakarva hűtőben tároljuk, - 2 hétig is eláll. A felhasználandó anyagból cipókat formálunk, melyekből lisztes deszkán kerek lapokat nyújtunk. Pár perc pihentetés után bő, forró olajban világos barnára sütjük és ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymával fogyasztjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. jún. 15. 21:55
A pillekönnyű burgonyás lángos elkészítési módja és hozzávalói.