Hájas borkorcsolya recept
A Hájas borkorcsolya hozzávalói:20 dkg tisztított, darált sertésháj
40 dkg átszitált finomliszt
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
0,5 dl + 1 evőkanál langyos tej
1 kávéskanál cukor
1 csapott kávéskanál + 1 mokkás kanál só
2 evőkanál fehérbor
15 dkg reszelt sajt
A Hájas borkorcsolya elkészítési módja:
0,5 dl tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A hájat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgákat, a kávéskanál sót, a fehérbort és az élesztős keveréket. Jól nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, - esetleg még kevés tej hozzáadásával. Alaposan kigyúrjuk, 7 cipóra osztjuk. Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük. A cipókat tepsi hosszúságú, 25 cm szélességű, nagyon vékony téglalapokra nyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, - akár a bejglit. A tekercseket kizsírozott tepsiben egymástól 1,5 cm távolságban elhelyezzük, 20 percnyi pihentetés után megkenjük 1 evőkanál tej, 1 tojásfehérje, 1 mokkáskanál só keverékével és 180 fokos sütés mellett 35 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Mikor kihűlt 1 cm széles szeletekre vágva rakjuk tálra.
Családi- és társas összejövetelekre, kártyapartikra, bor- és sörivóknak, sós sütemény kedvelőknek ajánlom!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2015. febr. 2. 21:23
A hájas borkorcsolya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.