Hájas tekercs egyszerűen, hajtogatás nélkül recept
A Hájas tekercs egyszerűen, hajtogatás nélkül hozzávalói:25 deka tisztított, darált háj
50 deka átszitált finomliszt
3 tojás sárgája
3 deka élesztő
1 dl langyos tej
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
1 evőkanál 10 %-os ecet
Krém:
20 deka darált dió vagy mák
20 deka porcukor
3 tojás habbá vert fehérje
(citromhéj és mazsola) - elhagyható!
Kenéshez: 1 evőkanál tejföl
Szóráshoz: porcukor (lehet vaníliás)
A Hájas tekercs egyszerűen, hajtogatás nélkül elkészítési módja:
Az élesztőt a kristálycukorral tejben felfuttatjuk. A hájat elmorzsoljuk a finomliszttel, sóval, hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, az ecetet és az élesztős keveréket. Jól kidolgozzuk, - könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, - ha nem sikerül, még kevés tejjel vagy tejföllel lazíthatjuk, kis ideig hideg helyen pihentetjük, - ezután 2 cipóra osztjuk, tepsi hosszúságú téglalapokra nyújtjuk. A darált diót vagy mákot elkeverjük a porcukorral, kemény habbá vert tojásfehérjével, ízesítőkkel, - rákenjük a kinyújtott tésztalapokra és feltekerjük, akár a bejglit. Szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben elhelyezzük, villával megszurkáljuk, tejföllel vékonyan megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. Azon forrón porcukorral meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2016. jan. 23. 08:27
A hájas tekercs egyszerűen, hajtogatás nélkül elkészítési módja és hozzávalói.