Sárga lekvár (dinnye + barack) recept
A Sárga lekvár (dinnye + barack) hozzávalói:2 kg sárgabarack
2 db sárga dinnye
40 dkg kristálycukor
1 db citrom leve
1 kávéskanál nátrium benzonát
A Sárga lekvár (dinnye + barack) elkészítési módja:
A barackot kimagozzuk, citromlével meglocsoljuk. A sárga dinnyét félbe vágjuk, belét eltávolítjuk és vékonyra szeletelve a héjától is megfosztjuk. Az így előkészített gyümölcsöt húsdaráló nagy lyukú tárcsájával ledaráljuk, szűrőbe téve levétől lecsöpögtetjük, majd állandó keverés mellett a cukorral felfőzzük, csavaros tetejű üvegekbe töltjük, tetejére szórunk késhegynyi nátrium benzonátot és lezárjuk. A megtöltött üvegeket másnapig felmelegített sütőbe vagy mikróba tesszük, - esetleg nagyanyáink módszerével dunsztba tesszük.
A leszűrt leve cukor és ásványvíz hozzáadásával üdítőként felhasználható.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2015. júl. 27. 09:18
A sárga lekvár (dinnye + barack) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.