Mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr recept
A Mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr hozzávalói:4 tojás sárgája
2 evőkanál csokoládéízű pudingpor
2 evőkanál keserű kakaópor
20 dkg kávéfehérítő v. kávéízesítő krémpor
50 dkg porcukor
2 fiola mandulaaroma
0,5 liter felforralt, kihűtött víz
4 dl konyak
A Mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr elkészítési módja:
A pudingport és a kávékrémport leturmixoljuk, 4,5 dl vízzel felfőzzük, kihűtjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük 0,5 dl vízzel és a porcukorral, állandó keverés közben hozzáadjuk a kakaóport, a mandulaaromát, a pudingos keveréket, végül a konyakot.
Az alkoholos italokat mindig csavaros tetejű, jól zárható üvegekben tároljuk, - sohase pet-palackban!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2015. febr. 9. 10:04
A mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.