Gombás lepény sajttal szórva recept
A Gombás lepény sajttal szórva hozzávalói:0,5 kg gomba
1 db közepes hagyma
3 dkg zsír
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
1 dl tej
2 db tojás
1 kávéskanál delikát fűszerkeverék
20 dkg finomliszt
1/2 cs sütőpor v. csapott mokkáskanál szódabikarbóna
csipet só
2 evőkanál olaj
15 dkg reszelt sajt
A Gombás lepény sajttal szórva elkészítési módja:
A hagymát félbevágva, felszeletelve a csipet sóval zsírban megdinszteljük, és tovább pároljuk a felszeletelt gombával. Borssal, fűszerkeverékkel ízesítve hűlni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, tejjel, tojással, - lazán összeforgatjuk a hagymás gombával. 20 perc pihentetés után egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, merőkanállal halmokat rakunk a keverékből, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Azon forrón megszórjuk reszelt sajttal, - friss salátával, majonézes tojással vagy burgonyával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2015. febr. 7. 17:15
A gombás lepény sajttal szórva elkészítési módja és hozzávalói.