Grillen sült sertéstarja recept
A Grillen sült sertéstarja hozzávalói:8 szelet sertéstarja
A páchoz:
2 evőkanál dijoni mustár
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál méz
8 gerezd préselt fokhagyma
1 csapott kávéskanál őrölt bors
2 evőkanál szójamártás
1 kávéskanál gyömbérpor
1 kávéskanál őrölt kömény
1 késhegynyi őrölt rozmaring
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő (delikát v. virgin)
A kenegetéshez:
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olaj
1 csapott kávéskanál pirospaprika
A Grillen sült sertéstarja elkészítési módja:
A hússzeleteket gyengén kiverjük, széleiket bevagdossuk. A páchoz való anyagokat krémesre keverjük és bevonjuk vele a hússzeleteket. Fóliába csomagolva 1-2 napig érleljük, majd grillen vagy faszénparázson mindkét oldalát - többször megfordítva - közepes hőfokon átsütjük.
Ügyeljünk arra, hogy a hús ne száradjon ki, ne süssük magas hőfokon és gyakran kenegessük olaj, só, paprika keverékével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 6. 21:03
A grillen sült sertéstarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.