Galyasági lacipecsenye 2 recept
90 perc
A Galyasági lacipecsenye 2 hozzávalói:
a húshoz: 80 dkg sertéstarja
1 evőkanál só
1 evőkanál őrölt fekete bors
A páchoz: 2-3 evőkanál sertészsír
1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
4 gerezd fokhagyma
A sütéshez: 35 dkg sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma.
A Galyasági lacipecsenye 2 elkészítési módja:
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, és lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük. Elkészítésekor a sertészsírt felhevítjük edényben, - vagy bográcsban, esetleg tárcsán - és amikor kellően forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez nagyon jó ízt ad a húsnak, de el is hagyható. Ha a hagymák sülni kezdenek beletesszük a hússzeleteket is. A forró zsírban előbb mindkét oldalát megforgatjuk, majd párszor megforgatva szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel, frissen tálaljuk. Nálunk jófajta hideg kovászos uborka és kovászos parasztkenyér illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. jan. 11. 19:32
A galyasági lacipecsenye 2 elkészítési módja és hozzávalói.