Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szilveszteri kocsonya egyszerűen recept

Szilveszteri kocsonya egyszerűen recept

Elkészítési idő 240 perc

A Szilveszteri kocsonya egyszerűen hozzávalói:
2 db egész
friss sertés csülök (kiegészíthető bőrkével vagy félbe vágott sertés lábbal)
2 marék megpucolt fokhagyma
1 marék szemes fekete bors
1 evőkanál só
1 fej héjas vöröshagyma
kb 6-7 liter víz.


A Szilveszteri kocsonya egyszerűen elkészítési módja:
A csülköket átnézzük, megtisztítjuk. A felesleges szőrszálakat bőrdarabkákat eltávolítjuk, majd megmossuk és egy 10 literes fazék aljára tesszük. Felöntjük hideg vízzel és a tűzhelyre tesszük. Hozzáadjuk a 2 marék fokhagymát, az 1 fej héjas vöröshagymát, 1 marék szemes fekete borsot és addig gyöngyözve főzzük, amíg a csontok könnyen kifordulnak a csülökből. Csak ekkor sózzuk a levet. A csülköket kivesszük a léből, ki csontozzuk és a húst a tányérokban szétosztjuk. A kocsonya levét leszűrjük és ha kissé meghűlt leszedünk róla annyi zsírt, amennyit csak lehet. Ezután a lét szétosztjuk a tányérokba és hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

Húslevesből visszamaradt, főtt sárgarépát, gyökeret és félbe vágott tojást is rakhatunk a tálaló tányérokra és erre tesszük a húst és rámerjük a levet. Így mutatósabb lesz.Ha megdermedt a kocsonya meghintjük kevés csemege fűszerpaprikával is. Tálaljuk ecetes vöröshagymával, vagy csípős darált paprikával és friss kenyérrel.


Kategória: Húsételek receptjei


A szilveszteri kocsonya egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook