Mézes-mustáros tarja recept
80 perc
A Mézes-mustáros tarja hozzávalói:
8 szelet sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
2-3 csapott evőkanál méz
1 kiskanál morzsolt majoránna
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
csipetnyi morzsolt csombor (borsikafű)
A Mézes-mustáros tarja elkészítési módja:
A tarjaszeleteket besózzuk, majd a zúzott fokhagymából, mustárból, mézből, majoránnából, borsból és őrölt köményből készült páccal egyenletesen, vékonyan bekenjük, és a hűtőben 2 órán át állni hagyjuk. Tepsibe rakjuk és 2 dl vizet aláöntünk, majd alufóliával lefedve kb 40 percig sütjük 200 C fokon, de félidőnél megfordítjuk a tarjaszeleteket. A sütési idő letelte után az alufóliát levéve, 180 C fokon tovább sütjük úgy, hogy a szeletek mindkét oldala szép piros legyen. Körete lehet sült burgonya, vagy hagymás burgonya, esetleg burgonyapüré.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. dec. 26. 09:09
A mézes-mustáros tarja elkészítési módja és hozzávalói.