Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tepsiben sült sajtos karaj recept

Tepsiben sült sajtos karaj recept

A Tepsiben sült sajtos karaj hozzávalói:
1 kg sertés rövidkaraj
3 csipet só
2 ek tejföl
4 ek mustár
2.5 ek napraforgó olaj
bors ízlés szerint
25 dkg sajt (reszelt)


A Tepsiben sült sajtos karaj elkészítési módja:
A húst felszeleteljük kb. centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük. A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékkel és úgy tesszük tepsibe, hogy ne fedjék egymást. Ráreszeljük a sajtot és betakarjuk alufóliával. Lehet fedeles tepsiben vagy jénai tálban is készíteni, a lényeg, hogy fedjük le.

Kb. 180 °C-os (gázsütőnél 4-es fok) sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A tepsiben sült sajtos karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook