Tüzes pecsenye recept
A Tüzes pecsenye hozzávalói:80 dkg sertés rövidkaraj
2 db chili
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek paradicsomszósz
1 ek worcestershire-szósz
2 ek citromlé
4 ek olívaolaj
0.5 dl fehérbor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Tüzes pecsenye elkészítési módja:
A csilipaprikát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót (kivéve a zsályát és fehérbort). A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára. Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsályaleveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát, és süssük pirosra. Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. dec. 27. 06:36
A tüzes pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.