Pecsenye gombával recept
A Pecsenye gombával hozzávalói:600 g sertés rövidkaraj
50 g vaj
250 g barna csiperkegomba (barna)
1 evőkanál finomliszt
350 ml tej
100 g lángolt kolbász
2 db csemegeuborka
100 g sajt (reszelt)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A Pecsenye gombával elkészítési módja:
A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé. A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel. 2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről. A kolbászt, az uborkát felkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. dec. 22. 05:48
A pecsenye gombával elkészítési módja és hozzávalói.