Szűzérmék mazsolás gesztenyeraguval, barackos rizzsel recept
A Szűzérmék mazsolás gesztenyeraguval, barackos rizzsel hozzávalói:2 egész szűzpecsenye
8 dkg gesztenye
1 csipet só
2 ek étolaj
1 fej lilahagyma
3 dl tejszín
1 dooz gyors rizs
1 kk szegfűszeg (őrölt)
8 dkg mazsola
8 dkg dió
1 doboz barack befőtt
A Szűzérmék mazsolás gesztenyeraguval, barackos rizzsel elkészítési módja:
A szűzpecsenyét leszeleteljük és a szeleteket kissé kiverjük,sózzuk majd serpenyőben kevés olajon elősütjük. A hagymát kockára vágjuk, és megdinszteljük a megmaradt zsiradékon. Rárakjuk a mazsolát,diót és aprított gesztenyét. Felöntjük tejszínnel és kiforraljuk és visszarakjuk a hússzeleteket.10 percig forraljuk. A barackot felkockázzuk és a kész párolt rizsbe keverjük, kevés őrölt szegfűszeggel fűszerezzük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. dec. 21. 12:19
A szűzérmék mazsolás gesztenyeraguval, barackos rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.