Gesztenyekrém leves recept

100g gesztenyemassza
4dl tej
4dl tejszín
2 tojássárgája
2cl rum
1cs. vanilia puding
fahéj
citromhéj
szegfűszeg
só
A Gesztenyekrém leves elkészítési módja:
A fűszereket egy kisebb edénybe téve 1dl vizzel felöntjük és felforraljuk,majd a levet leszűrjük és kihűtjük. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel elkeverjük.A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük.A tejszines gesztenyét,a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját,a rumot turmixgépbe tesszük,enyhén sózzuk,turmixoljuk.Levescsészébe adagoljuk,hűtőbe tesszük.Tálalás elött tejszínhabbal,őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Grosshaus, 2008. máj. 7. 19:06
A gesztenyekrém leves elkészítési módja és hozzávalói.