Toszkán paradicsom-krémleves recept
A Toszkán paradicsom-krémleves hozzávalói:25 dkg kenyér (szikkadt),
1,3 liter zöldségleveslé,
60 dkg paradicsom (lucullus),
1/2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
olívaolaj,
1 csokor bazsalikom (friss),
só.
A Toszkán paradicsom-krémleves elkészítési módja:
Morzsold el a kenyeret és öntsd rá a forró zöldségleveslét. Dobd forró vízbe a paradicsomot, húzd le a héját, vedd ki a magját és darabold fel apróra. Vágd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg 5 evőkanál olívaolajon. Add hozzá a paradicsomot, pár percig párold, majd keverd bele az áztatott kenyeret és a bazsalikomokat. Főzd 30 percig, gyakran megkeverve. Vedd ki a bazsalikomokat és tálald. Nyáron behűtve is fogyasztható.
Kínálj hozzá könnyű, száraz vörösbort
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 7. 08:07
A toszkán paradicsom-krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.