Expressz gombakrém leves recept
Az Expressz gombakrém leves hozzávalói:10 + 5 deka vaj,
2 szikkadt zsemle,
65 deka gomba,
1 csokor újhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
4 deci víz,
1 deci száraz fehérbor,
15 db másfél dekás jégkocka,
3½ deci tejszín,
pár reszelésnyi friss szerecsendió,
1 csokor friss petrezselyem.
Az Expressz gombakrém leves elkészítési módja:
A szikkadt zsemléket kis kockákra vágom, majd egy serpenyőben megolvasztok 10 deka vajat, és kevergetve megpirítom benne a zsemlefalatokat. A körömkefével megcsutakolt gombákat félcentis szeletekre vágom, és egy leveses fazékban 5 deka vajon átpárolom. Kicsit megsózom, megborsozom, és puhára párolom. Utána felöntöm borral meg vízzel, felforralom, és miután ha már rottyant néhányat, elzárom alatta a gázt. Beledobálom a jégkockákat, kevergetve felolvasztom őket, és a lehűtött gombát összeturmixolom. Az egészet visszaöntöm a fazékba, hozzáadom a tejszínt, reszelek bele egy kis szerecsendiót, és megsózom, megborsozom. Mérsékelt tűzön felforralom, majd végül megszórom apróra vágott friss petrezselyemmel. A pirított zsemlekockákat külön tálkában szoktam melléadni. 4 adag lesz belőle.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. máj. 7. 07:15
Az expressz gombakrém leves elkészítési módja és hozzávalói.