Sajttallér mártogatnivalókkal recept
A Sajttallér mártogatnivalókkal hozzávalói:20 dkg reszelt trappista sajt vagy füstölt sajt,
1 db puha avokádó,
fél db citrom,
1 doboz hámozott paradicsom konzerv,
1 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál morzsolt oregánó,
2 evőknaál tejszín.
A Sajttallér mártogatnivalókkal elkészítési módja:
A reszelt sajtból ping-pong labda nagyságú kupacokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kb. 3-4 centi távolságra. Ha megvagyunk, a tepsit betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe és 10-12 perc alatt készre sütjük a sajttallérokat. Ha megsültek, csak azután nyúlunk hozzájuk, ha már kihűltek és megdermedtek.Mialatt hűlnek a tallérok, elkészítjük a mártásokat. Először a "piros" mártást, azaz a paradicsom mártást. A hámozott paradicsomkonzervet áttöltjük egy nagyobb mérőedénybe, majd megszórjuk morzsolt oregánóval és hozzáreszeljük a fokhagymagerezd felét, aztán az egészet bormixerrel összepépesítjük. Ezzel el is készült a paradicsomos mártás.Ezek után elkészítjük a "zöld", azaz az avokádó krémet is. Az avokádót félbe vágjuk, kiszedjük a magját és a gyümölcshúst egy nagyobb keverőtálkába kaparjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a citrom átszűrt levét, végül belereszeljük a fokhagyma maradék felét. Ha kész, villával az egészet alaposan összedolgozzuk. Íme, kész a hízlaló, egészségtelen chips ellensége.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. máj. 6. 08:12
A sajttallér mártogatnivalókkal elkészítési módja és hozzávalói.