Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Fokhagymás diós pogácsa recept

Fokhagymás diós pogácsa recept

A Fokhagymás diós pogácsa hozzávalói:
25 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
20 dkg margarin
20 dkg darált dió
1 tojás
2 gerezd fokhagyma, bors
1 mokkáskanál só
5 dkg durvára vágott dió


A Fokhagymás diós pogácsa elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok, cipóvá formálom, és becsomagolva néhány órára hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtom, bekenem felvert tojással és a dióval megszórom. Kiszaggatom, és előmelegített sütőben közepes melegen kisütöm.

ez a recept sok oldalon megtalalhato, igy az eredetet nem lehet tudni. En annak idejen a webcukirol szedtem le.

En atalakitottam candida dietahoz: tehenturot helyettesitettem juhturoval, a lisztet telj. kiorl-uvel, marg. helyett vaj.
A dioszoras helyett en a pogacsak tetejet ovatosan hozzaerintettem a tojashoz es utana bele a dioba.
Kep is van.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A fokhagymás diós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook