Fokhagymás diós pogácsa recept
A Fokhagymás diós pogácsa hozzávalói:25 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
20 dkg margarin
20 dkg darált dió
1 tojás
2 gerezd fokhagyma, bors
1 mokkáskanál só
5 dkg durvára vágott dió
A Fokhagymás diós pogácsa elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok, cipóvá formálom, és becsomagolva néhány órára hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtom, bekenem felvert tojással és a dióval megszórom. Kiszaggatom, és előmelegített sütőben közepes melegen kisütöm.
ez a recept sok oldalon megtalalhato, igy az eredetet nem lehet tudni. En annak idejen a webcukirol szedtem le.
En atalakitottam candida dietahoz: tehenturot helyettesitettem juhturoval, a lisztet telj. kiorl-uvel, marg. helyett vaj.
A dioszoras helyett en a pogacsak tetejet ovatosan hozzaerintettem a tojashoz es utana bele a dioba.
Kep is van.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2008. máj. 6. 07:17
A fokhagymás diós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.