Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Harcsa citromos mustármártással recept

Harcsa citromos mustármártással recept

Elkészítési idő 25 perc

A Harcsa citromos mustármártással hozzávalói:
1 csokor újhagyma
4 kicsi savanyú uborka
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál (dijoni) mustár
1 evőkanál étkezési keményítő
3 deci tejszín
2 deci tejföl
80 deka (7-8 patkó alakú)harcsaszelet
só,frissen őrölt bors
3 evőkanál liszt
3 deka vaj
3 evőkanál olaj
2 evőkanál száraz fehérbor
1 citrom


A Harcsa citromos mustármártással elkészítési módja:
Az újhagymák fehér részét és a savanyú ubikat vékonyan felkarikázom, a megtisztított fokhagymát apróra vágom. A mártáshoz az étkezési keményítőt a mustárral, a tejföllel és a tejszínnel simára keverem. A haldarabokat 2 centis kockákra vágom -középső, szinte csontkeménységű gerincdarabjukat kihagyom-, aztán beleszórom őket egy tálba. Ízesítem sóval, borssal, és bőven megszórom liszttel. A sütéshez egy nagy és mély serpenyőben összeolvasztom a vajat az olajjal, majd közepesen erős fokozaton 6-8 perc alatt megsütöm benne a halkockákat, és kiveszem. Ha kész,ugyanebben a serpenyőbe, beleszórom az újhagymakarikákat, és miután megpároltam őket, hozzákeverem a fokhagymát. Kb. 1/2 perc múlva erősebbre fokozatra kapcsolom a tűzhelyt, és ráöntöm a fehérbort. Amikor a bor elpárolgott, a serpenyőbe beleöntöm a mustáros-keményítős mártásalapot, amit ismét közepes hőfokon készítek. Utána visszateszem a harcsakockákat is, majd hozzákeverem az uborkakarikákat, aztán belereszelem a citrom illatos héját, és folyamatosan kevergetve néhány perc alatt besűrítem a mártást, miközben a halkockák is átmelegednek. Ízlés szerint borsozzuk.

Ha nincs folyami harcsa, az afrikai harcsa is jó, de kicsit fűszeresebben, készítettem már tengeri halfiléből is.


Kategória: Halas ételek receptjei


A harcsa citromos mustármártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook