Pörkölt Ponty recept
A Pörkölt Ponty hozzávalói:2 kg ponty,
20 dkg vöröshagyma,
10 dkg zsír vagy olaj,
25 dkg zöldpaprika,
20 dkg friss paradicsom,
15 dkg lecsó.
A Pörkölt Ponty elkészítési módja:
A pontyot megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával és kevés vízzel feleresztjük. Hozzáadjuk a negyedekre vágott zöldpaprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot és felforraljuk. A pontydarabokat zománcozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a pörköltlevet és sütőben, öntözgetés közben, készre pároljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. aug. 9. 10:18
A pörkölt ponty elkészítési módja és hozzávalói.