Tojásos tökfőzelék recept


1 kg gyalult tök,
3 db tojás,
3 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
só (ízlés szerint).
A Tojásos tökfőzelék elkészítési módja:
A tököt jól megsózzuk, és alaposan összekeverve állni hagyjuk fél óráig. Közben a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverünk egy evőkanál vizet. A levet eresztett, gyengén kicsavart tököt rátesszük a hagymás-paprikás olajra, fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. A tojásokat habosra felverjük, és a már puha főzelékhez keverjük. Ezután már csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a tojás megkocsonyásodik.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. aug. 8. 09:30
A tojásos tökfőzelék elkészítési módja és hozzávalói.