Rebarbara mártás recept
A Rebarbara mártás hozzávalói:kb. 15 szál rebarbara
gyümölcscukor
folyékony édesitő
1 vaniliás puding
2-3 dl tej
egész fahéj
szegfüszeg
A Rebarbara mártás elkészítési módja:
a rebarbara szárakat megpucolom elég nehéz dolog, majd 2-3 cm darabokra vágom. Felöntöm vizzel és puhára párolom a füszerekkel együtt. Közben a vaniliás pudingot kikeverem, amikor már puha a rebarbara behabarom. Ha savanyu lenne mert ez egy savanykás növény, akkor még tehetünk bele édesitőt.
a családom nagyon szerette, nem egy elterjedt növény, de nagyon hasznos és finom, sajnos a piacon is elég ritkán lehet kapni.
sült csirkével, sült krumplival kiváló inyenc étel.
jó étvágyat hozzá
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: danya, 2009. júl. 28. 05:54
A rebarbara mártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.