Vasadi savanyú krumplileves recept
A Vasadi savanyú krumplileves hozzávalói:60 dkg krumpli,
1 jókora vöröshagyma,
3-4 babérlevél,
2 dl tejföl,
só,
oregano,
olaj,
liszt a rántáshoz,
pirospaprika,
újhagyma zöldje,
petrezselyem zöldje.
A Vasadi savanyú krumplileves elkészítési módja:
A kockára vágott krumplit a megtisztított vöröshagymával, a babérlevéllel sós vízben felteszem főni. Amikor a krumpli már félig puha, szórok bele kevés oreganót. Egy kis csokor petrezselymet is teszek bele (amit előzőleg fehér cérnácskával kötök össze, hogy könnyebben kihalászhassam tálalás előtt). Vékony rántást készítek olajból és lisztből, majd amikor kész, a tűzről leveszem és beleteszem a pirospaprikát. Berántom az ételt. Amikor a krumpli már puhára főtt, a léből visszaszedve elkeverem a tejföllel egy kis tálkában. Hozzáöntöm a leveshez. A tüzet elzárom és ekkor dobok bele egy kevéske, apróra vágott petrezselyemzöldet. A levest lehet gazdagítani tojással, amelyet egészben hagyva kell belefőzni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. aug. 3. 23:35
A vasadi savanyú krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.