Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Paprikás vagy serpenyős burgonya recept

Paprikás vagy serpenyős burgonya recept

Elkészítési idő 1 perc

A Paprikás vagy serpenyős burgonya hozzávalói:
1-1.5 kg burgonya,
10 dkg zsír vagy olaj,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
pirospaprika.


A Paprikás vagy serpenyős burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hagymanyomón átnyomott fokhagymát, és kissé tovább pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a hasábokra vágott burgonyát. Jól átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt készre főzzük. Megjegyzés: A paprikás vagy serpenyős burgonyát gazdagíthatjuk karikára vágott debreceni páros kolbásszal vagy füstölt kolbász karikákkal.


Kategória: Egytálételek receptjei


A paprikás vagy serpenyős burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook