Mézes kókuszcsók recept


15 dkg cukor,
2 evőkanál méz,
fél dl víz,
20 dkg kókuszreszelék,
5 dkg margarin,
3 evőkanál rum,
2 kanál kakaó.
A Mézes kókuszcsók elkészítési módja:
A cukorból, mézből és a vízből szirupot főzünk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a rumot, és a margarint. Két részre osztjuk. Az egyik világos marad, a másikat kakaóval barnára színezzük. Mindkét masszából elvesszük a harmadát, majd egy deszkára fóliát terítünk, amit cukorral szórunk meg. Először kinyújtjuk a nagyobb fehér kókuszt, rátesszük az ugyanekkorára nyújtott barna harmadot, és a fóliával összecsavarjuk. Ugyanígy járunk el a másik masszával is. A két rudat hűtőben kifagyasztjuk, majd vékony szeleteket vágva felváltva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. júl. 29. 22:41
A mézes kókuszcsók elkészítési módja és hozzávalói.