Nyári csirkeleves babbal recept


1 csirke (70-80 dkg-os),
25 dkg kifejtett bab,
2 dl tejföl,
20 dkg vegyes leveszöldség,
10 dkg gomba,
1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),
1 csapott evőkanál liszt,
ízlés szerint 1-2 evőkanál ecet,
só,
cukor.
A Nyári csirkeleves babbal elkészítési módja:
A csirkét tisztítás után 4 részre vágom és a fejtett babbal együtt másfél liter, sóval ízesített vízben a forrástól számított 20 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a közben megtisztított és karikákra vágott zöldséget, a felszeletelt gombát és puhára főzöm. A lisztet simára keverem a tejföllel, hozzáteszem a finomra vagdalt tárkonyt és behabarom vele a levest. Jól kiforralom, ezután ízesítem az ecettel, cukorral.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. júl. 28. 22:37
A nyári csirkeleves babbal elkészítési módja és hozzávalói.