Tejszínes vegyes gyümölcsleves (télen is elkészíthető) recept
15 perc
A Tejszínes vegyes gyümölcsleves (télen is elkészíthető) hozzávalói:
1 őszibarack befőtt (nyers barackkal nem olyan finom)
2 db banán
25 dkg eper vagy málna (ha nem lehet kapni, akkor fagyasztott is tökéletes)
2dl habtejszín
2dl 100%-os narancsél (én nem szoktam márkásat tenni bele, mert az olcsóbbal is ízletes)
A Tejszínes vegyes gyümölcsleves (télen is elkészíthető) elkészítési módja:
Az őszibefőttet a banánt és az epret vékonyra szelem, egy tálba teszem, majd hozzá öntöm az őszibefőtt levét a tejszínt és a 2dl 100%-os narancslét, végül megkevergetem. Ennyi az egész recept :) Ha málnával ízesítem (lehet az fagyasztott is) megnyomkodom őket, hogy a savanykás leve kijöjjön, így sokkal inkább érezni a zamatos ízeket.
A friss eper helyettesíthető málnával (fagyasztott eperrel v málnával) Ugyanolyan finom friss és fagyasztott gyümivel is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: odihari, 2009. aug. 1. 11:43
A tejszínes vegyes gyümölcsleves (télen is elkészíthető) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.