Őszibarackos kocka recept
Az Őszibarackos kocka hozzávalói:A tésztához:
4 tojás
8 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
6 dkg liszt
A krémhez:
1 cs. hidegen kötő vanília ízű pudingpor
25 dkg őszibarack befőtt
2 dl őszibaracklé
10 dkg lekvár
1 tasak színtelen tortazselé
A díszítéshez:
12 felezett őszibarack
12 piros koktélcseresznye (én pl meggy befőttet tettem rá, azzal is tökéletes volt.)
Az Őszibarackos kocka elkészítési módja:
1.Kakaós piskótához a tojások sárgáját a porcukor egyharmadával habosra keverjük.A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kikevert sárgájához hozzáadjuk habot és a kakóporral elkevert lisztet.Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon előmelegített sütőben megsütöm.Hagyjuk kihűlni, majd a piskótát vízszintesen félbevágjuk. 2.A krémhez a vaníliás pudingport kikeverjük, a kompótlével, majd az apróra vágott őszibarackdarabokat is hozzáadom és a kétharmadát az alsó tésztalapra kenem. 3.A krémre ráhelyezem a másik tészatalapot és forró lekvárral lekenem a tetejét.Ha kihűlt, rákenjük a maradék krémet a felezett barackot meg a cseresznyét is ráhelyezem.A csomagoláson előírtak szerint előkészített hideg , de még folyós zselével lefényezzük. Dermedés után szeleteljük.
Másnap sokkal finomabb, mert addigra már rendesen összeér.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2008. jan. 2. 10:08
Az Őszibarackos kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.