Omlós kekszcsiga recept
60 perc
Az Omlós kekszcsiga hozzávalói:
50 darabhoz:
8 dkg porcukor
20 dkg liszt
csipetnyi só
1 zacsi vaníliás cukor
15 dkg hideg vaj, vagy margarin
2 dkg kakaópor
1 tojássárgája
2 ek tejszín
a kenéshez 1 tojásfehérje
folpack
a nyújtáshoz liszt
sütőpapír
Az Omlós kekszcsiga elkészítési módja:
A porcukrot tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a liszttet,a sót a vaníliás cukrot meg a darabolt vajat, és összegyúrjuk.A masszából 25 dkg-ot kimérünk és folpackba csomagoljuk.A maradékot a kakaóporral barnára színezzük, és ezt is folpackba csomagoljuk. Mindkét tésztát egy órára a hűtőbe tesszük. Liszttel meghintett deszkán a világos és a barna tésztát 25 * 16 cm-es lapokká nyújtjuk. a kakaós lapot a tojásfehérjével vékonyan megkenjük. Ráfektetjük a világos lapot és hosszanti oldalánál fogva óvatosan feltekerjük. Legalább 30 percig hűtőben pihentetjük. A tekercset 1/2 cm vastagon felszeleteljük és 2-3 sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon tepsinként kb. 10 percig sütjük. A még forró csigákat a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, majd kihűtjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2007. nov. 16. 15:30
Az omlós kekszcsiga elkészítési módja és hozzávalói.