Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Leveles hagymás lepény recept

Leveles hagymás lepény recept

Elkészítési idő 60 perc

A Leveles hagymás lepény hozzávalói:
Hozzávalók 12 darabhoz:
1 csomag (45)dkg mirelit leveles tészta
3 vöröshagyma
15 dkg reszeltsajt
35 dkg tejföl
10 dkg bacon
metélőhagyma

fehérbors
a nyújtáshot liszt
sütőpapír


A Leveles hagymás lepény elkészítési módja:
A vöröshagymát felkarikázzuk. A tejfölt sózzuk, borsózzuk, összekeverjük. A bacont kb. 3cm-es darabokra vágjuk.A felengedett tésztalapokat lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és 12 egyforma lapra osztjuk. Közepükre halmozzuk a tejfölt, elkenjük és a tésztaszéleket kb 1cm-rel visszahajtjuk. A lapokon a hagymát meg a szalonnát elosztjuk, a reszelt sajttal megszórjuk, és két, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon tepsinként kb. 20 percig sütjük. Felaprított metélőhagymával megszórva kínáljuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A leveles hagymás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook