Spenótos-fetás-szezámmagos háromszög recept
A Spenótos-fetás-szezámmagos háromszög hozzávalói:Hozzávalók 40 darabhoz:
50 dkg leveles tészta
25 dkg mirelit spenót
20 dkg feta sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, reszelt szerecsendió
szezámmag
olívaolaj
1 tojás
A Spenótos-fetás-szezámmagos háromszög elkészítési módja:
A felengedett spenótot olívaolajon, a felaprított fokhagymával pároljuk készre. Vágjuk fel egészen kis kockákra a sajtot (nem baj, ha szétmorzsolódik), és keverjük a spenóthoz. Borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük, és ha kell, sózzuk (a sajt önmagában is elég sós). Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, vágjunk belőle kb. 7×7 cm-es négyzeteket. Tegyünk minden négyzet közepére egy kevés spenótos-fetás tölteléket, a szélét kenjük meg a felvert tojással, majd hajtsuk háromszög alakúra. A tetejét ismét kenjük meg a tojással, és szórjunk rá szezámmagot. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.
Finom vendégváró falat. Ha nagyobb háromszögeket készítünk, akár uzsonnaként is vihetjük magunkkal a munkahelyünkre.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 2. 16:12
A spenótos-fetás-szezámmagos háromszög elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.