Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Karfiolos sertésszelet recept

Karfiolos sertésszelet recept

A Karfiolos sertésszelet hozzávalói:
másfél kg sertéslapocka szeletelve (-tarja, -comb vagy -karaj is lehet, ízlés és pénztárca szerint)

só, fűszerkeverék (bors, szárított borsikafű, petrezselyem és kapor)

1 nagy fej karfiol (másfél-két kilós)

másfél dl étolaj

3 tetézett evőkanál finomliszt

15-20 dkg trappista sajt (az ínyencek választhatnak másfélét is)

kb. 8 dl tej

2dl tejföl

2 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió


A Karfiolos sertésszelet elkészítési módja:
A sertésszeleteket néhány órával a felhasználás előtt sózzuk, fűszerkeverékkel beszórjuk. Mindkét oldalukon elősütjük, majd kevés vízben puhára pároljuk. Közben a karfiolt nagyobb rózsákra bontom, megmosom, és sós vízben a forrástól számítva kb. 6-8 percig főzöm. Az olajból és a lisztből rántást készítek (fontos, hogy a liszthez annyi olajat öntsünk, amennyiben csomómentesen el tudjuk keverni, és sűrű szószhoz hasonló lesz) – a kissé átpirított rántással elkeverem a felforrósított tejet, majd sózom, beleszórom a szerecsendiót, és összefőzöm. Addig kevergetem a tűzön, amíg híg pudinghoz hasonló besamelmártást kapok. Még forrón belekeverem a tejfölt és a reszelt sajtot. A hússzeleteket tűzálló tál aljára teszem, beborítom karfiollal, majd ráöntöm a sajtos besamelmártást. Sütőben kb. 180 fokon átsütöm. Ez a tál olyan gazdag, hogy én semmilyen külön köretet nem készítek hozzá, maga a karfiol a köret.

Az étel finomabb lesz, ha a langyosra hűlt, sajtos mártáshoz három tojássárgáját és habbá vert fehérjét keverünk.


Kategória: Húsételek receptjei


A karfiolos sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook