Lencsesaláta, egyszerű és jó recept
A Lencsesaláta, egyszerű és jó hozzávalói:Amire szükségünk lesz:
lencse
tojás
lila hagyma
borecet
mustár
tejföl
A Lencsesaláta, egyszerű és jó elkészítési módja:
Ha nem konzerv lencsét használunk, előző nap áztassuk be sós vízbe a lencsét, majd főzzük puhára. Amennyiben konzervet használunk, bontsuk fel, öntsük le a levét, majd a lencsét öntsük egy tálba. Egy fél fej lila hagymát karikázzunk fel vékonyra, szórjuk a lencsére, keverjük össze. Két főtt tojást vágjunk négyfelé. Locsoljuk meg egy kis borecettel, óvatosan forgassuk össze. Az öntethez egy teáskanál mustárt és egy nagy kanál tejfölt keverjünk össze, majd locsoljuk meg ezzel a salátát. Esetleg karikázhatunk bele virslit is.
Köretként különböző húsokhoz, de akár önmagában is fogyasztható.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 29. 10:35
A lencsesaláta, egyszerű és jó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.