Rizssaláta banános csirkével recept
A Rizssaláta banános csirkével hozzávalói:2,5 dl hosszúszemű rizs /jázmin vagy basmati/
30-40 dkg filézett csirkemell
1-2 db banán
mazsola vagy aszalt meggy - ízléstől függően
citromlé
olívaolaj
só
bors
A mártáshoz:
1 teáskanál mustár
1 teáskanál cukor
csipetnyi őrölt gyömbér
balzsamecet
olívaolaj
A Rizssaláta banános csirkével elkészítési módja:
A szokásos módon párolt rizst készítünk. A csirkemellet vékony és hosszúkás csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajjal, citromlével meglocsoljuk, majd 30 percig pihentetjük. Az aszalt gyümölcsött 15-20 percig áztatjuk, majd leszűrjük, és törlőpapíron lecsepegtetjük. A banánokat nem túl vékony szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, sütés előtt kevés porcukorral megszórjuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük, ügyelve a balzsamecet és az olivaolaj mennyiségére. A mártás kellő sűrűségű legyen. Amikor a rizs elkészült, egy serpenyőt felforrósítunk /szárazon/, a banánszeleteket kissé karamellizáljuk, és tányérra szedjük. Ebben a forró serpenyőben kisebb adagokban a csirkemellcsíkokat megpirítjuk. /Ha szükséges, nagyon kevés olajat adunk hozzá, mivel a húson már volt./ A rizsalapot tányérra szedjük, megszórjuk a gyümölcsökkel és a húsdarabkákkal, locsolunk rá a mártásból. A megmaradó mártást külön tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. dec. 20. 18:29
A rizssaláta banános csirkével elkészítési módja és hozzávalói.