Csirkemell mustárosan, narancsos céklán recept
A Csirkemell mustárosan, narancsos céklán hozzávalói:1 nagy egész csirkemell kifilézve
2 narancs
2 evőkanál dijoni magos mustár
1 evőkanál olívaolaj
14 dkg vegyes zöldsaláta
4 cékla előfőzve vagy sütve (alufóliában)
só
bors
A Csirkemell mustárosan, narancsos céklán elkészítési módja:
A csirkemellett vágjuk szeletekre, és fólia között klopfoljuk meg kicsit. Reszeljük le 2 narancs héját, és egy kistányérban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A pácba forgassuk a kiklopfolt csirkeszeleteket, alaposan, jusson mindenhová. Hevítsünk fel egy grillserpenyőt, majd mikor már forró, oldalanként 5-6 percig süssük a hússzeleteket. A vegyes salátaleveleket - miután megtisztítottuk - tegyük egy nagy tálba, a narancsot filézzük ki – egy tál felett tegyük, hogy a kicsurgó narancslevet is felhasználhassuk, ezt csurgassuk a salátalevelekre, adjuk hozzá a filézett narancsot, valamint locsoljuk meg kevés olívaolajjal. A céklát ízléses gerezdekre vagy kockákra vágva adjuk a salátához, sózzuk,borsozzuk,forgassuk össze. A csirkeszeleteket vágjuk csíkokra, halmozzuk a salátára, és tálaljuk rögtön, amíg a hús meleg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. dec. 19. 13:27
A csirkemell mustárosan, narancsos céklán elkészítési módja és hozzávalói.