Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell mustárosan, narancsos céklán recept

Csirkemell mustárosan, narancsos céklán recept

A Csirkemell mustárosan, narancsos céklán hozzávalói:
1 nagy egész csirkemell kifilézve
2 narancs
2 evőkanál dijoni magos mustár
1 evőkanál olívaolaj
14 dkg vegyes zöldsaláta
4 cékla előfőzve vagy sütve (alufóliában)

bors


A Csirkemell mustárosan, narancsos céklán elkészítési módja:
A csirkemellett vágjuk szeletekre, és fólia között klopfoljuk meg kicsit. Reszeljük le 2 narancs héját, és egy kistányérban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A pácba forgassuk a kiklopfolt csirkeszeleteket, alaposan, jusson mindenhová. Hevítsünk fel egy grillserpenyőt, majd mikor már forró, oldalanként 5-6 percig süssük a hússzeleteket. A vegyes salátaleveleket - miután megtisztítottuk - tegyük egy nagy tálba, a narancsot filézzük ki – egy tál felett tegyük, hogy a kicsurgó narancslevet is felhasználhassuk, ezt csurgassuk a salátalevelekre, adjuk hozzá a filézett narancsot, valamint locsoljuk meg kevés olívaolajjal. A céklát ízléses gerezdekre vagy kockákra vágva adjuk a salátához, sózzuk,borsozzuk,forgassuk össze. A csirkeszeleteket vágjuk csíkokra, halmozzuk a salátára, és tálaljuk rögtön, amíg a hús meleg.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell mustárosan, narancsos céklán elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook