Kétszer sült burgonya töltelékkel recept
A Kétszer sült burgonya töltelékkel hozzávalói:4 nagyobb szem krumpli
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
2-3 evőkanál tejföl
3 evőkanál aprított medvehagyma
só
bors
1 tojássárgája
4-5 evőkanál olvasztott vaj
A Kétszer sült burgonya töltelékkel elkészítési módja:
A krumplikat héjastól alaposan megsikáljuk, majd 180 fokon 1 órán keresztül sütjük a sütőben. Mikor kissé kihűlt, a tetejét levágjuk, és egy kanállal kivájjuk a belsejét úgy, hogy csak egy vékony fal maradjon. A kivájt krumplit villával összetörjük, sózzuk, hozzátesszük a vajat, a medvehagymát, a tejfölt, a reszelt sajtot, a borsot és a tojássárgáját, jól kikeverjük. A krumplik tetejét belehelyezzük az aljába, és rápúpozzuk a tölteléket. Az olvasztott vajjal még megkenegetjük, és 200 fokos sütőben még 20 percig, pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. dec. 17. 12:48
A kétszer sült burgonya töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.