Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kétszer sült burgonya töltelékkel recept

Kétszer sült burgonya töltelékkel recept

A Kétszer sült burgonya töltelékkel hozzávalói:
4 nagyobb szem krumpli
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
2-3 evőkanál tejföl
3 evőkanál aprított medvehagyma

bors
1 tojássárgája
4-5 evőkanál olvasztott vaj


A Kétszer sült burgonya töltelékkel elkészítési módja:
A krumplikat héjastól alaposan megsikáljuk, majd 180 fokon 1 órán keresztül sütjük a sütőben. Mikor kissé kihűlt, a tetejét levágjuk, és egy kanállal kivájjuk a belsejét úgy, hogy csak egy vékony fal maradjon. A kivájt krumplit villával összetörjük, sózzuk, hozzátesszük a vajat, a medvehagymát, a tejfölt, a reszelt sajtot, a borsot és a tojássárgáját, jól kikeverjük. A krumplik tetejét belehelyezzük az aljába, és rápúpozzuk a tölteléket. Az olvasztott vajjal még megkenegetjük, és 200 fokos sütőben még 20 percig, pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kétszer sült burgonya töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook