Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Húsos kínai kel-leves recept

Húsos kínai kel-leves recept

A Húsos kínai kel-leves hozzávalói:
1/2 db kínai kel
50 dkg sertés comb v. lapocka
1 szál fehér répa
2 szál sárgarépa
3 db közepes nagyságú burgonya
1 fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
15 dkg fodroskocka
1 csapott evőkanál pirospaprika
3 evőkanál tejföl
olaj
csipet só


A Húsos kínai kel-leves elkészítési módja:
A hagymát kis kockákra vágva olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük, majd elkeverjük a pirospaprikával, fűszerkeverékkel, és felöntve 2 liter vízzel, félpuhára főzzük. Beletesszük a karikára vágott zöldségeket, a laskára vágott kínai kelt, a kis kockákra vágott burgonyát, s amikor felforrt, belefőzzük a tésztát. Amennyiben szükséges, utánsózzuk. Tejföllel a tetején tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A húsos kínai kel-leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook