Húsos kínai kel-leves recept

1/2 db kínai kel
50 dkg sertés comb v. lapocka
1 szál fehér répa
2 szál sárgarépa
3 db közepes nagyságú burgonya
1 fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
15 dkg fodroskocka
1 csapott evőkanál pirospaprika
3 evőkanál tejföl
olaj
csipet só
A Húsos kínai kel-leves elkészítési módja:
A hagymát kis kockákra vágva olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük, majd elkeverjük a pirospaprikával, fűszerkeverékkel, és felöntve 2 liter vízzel, félpuhára főzzük. Beletesszük a karikára vágott zöldségeket, a laskára vágott kínai kelt, a kis kockákra vágott burgonyát, s amikor felforrt, belefőzzük a tésztát. Amennyiben szükséges, utánsózzuk. Tejföllel a tetején tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. nov. 26. 21:08
A húsos kínai kel-leves elkészítési módja és hozzávalói.