Húsos töltött burgonya recept
80 perc
A Húsos töltött burgonya hozzávalói:
30 dkg maradék húsféle vagy felvágott
8 db közepes nagyságú burgonya
2 dl tejföl
2 szál sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, olaj
A Húsos töltött burgonya elkészítési módja:
A maradék húst vagy felvágottat vágjuk apró kockákra. A hagymát olajon megfuttatjuk, kevés pirospaprikát is szórunk bele, majd felengedjük, és a belerakjuk a kockára vágott húsféléket, összefőzzük. A sárgarépát kevés ételízesítővel elkevert vízben puhára pároljuk, majd a húst és a sárgarépát együtt ledaráljuk, megsózzuk, borsozzuk. Pucoljuk meg a krumplikat. Az egyik hosszanti oldalukon levágunk belőle egy kisebb részt, hogy megálljanak. A másik oldalukon levágunk egy darabot, majd belsejüket kivájjuk, kikotorjuk. Ezt a részt megtöltjük a húsos masszával. A levágott krumpli darabokat ne dobjuk ki, szórjuk a kiolajozott tepsi aljára, erre ráhelyezzük a megtöltött burgonyákat is, és közepes tűznél kb. 35-45 perc alatt majdnem készre sütjük. Végül aláöntjük a húslével elkavart tejfölt, néhány percig még sütjük és forrón tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 26. 12:09
A húsos töltött burgonya elkészítési módja és hozzávalói.