Köménymagleves recept
15 perc
A Köménymagleves hozzávalói:
1 kanál köménymag
1 fej hagyma
1 kanál olaj
1 kanál liszt
1 pohár fehérbor
1 pohár tejföl
zöldpetrezselyem, ételízesítő, só
A Köménymagleves elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk. Beledobjuk a finomra tört, átszitált köménymagot, a lisztet, és amikor a rántás megpirult, feleresztjük a szükséges mennyiségű vízzel. Ízesítjük életízesítővel, sóval, beledobunk pár szál zöldpetrezselymet és hozzáöntjük a bort. Pár percig lassú tűzön forraljuk, azután kihalásszuk belőle a zöldpetrezselymet.
Tejfölt és pirított zsemlekockát kínálunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 21. 12:27
A köménymagleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.