Csípős csirke, szósszal recept
A Csípős csirke, szósszal hozzávalói:- 1 csirkemell kicsontozva
- kis pohár joghurt
- só, bors, chili
- 2 teáskanál mustár
- 5 dkg főtt császárszalonna
- 1 tojás
- liszt, zsemlemorzsa
Szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szárított csiliparika
- 100 ml fehérborecet
- só, bors, chili
- 5 szem kockacukor
- sűrített paradicsom
- vaj
A Csípős csirke, szósszal elkészítési módja:
A csirkemellet félbevágjuk, 4-4 darabra vágjuk. A mustárt összekeverjük sóval, borssal és chilivel. Bekenjük ezzel a keverékkel a csirkedarabokat, majd rájuk öntjük a joghurtot, és megforgatjuk úgy, hogy mindenütt befedje a pác. Egy éjszakán át érleljük. A császárszalonnát vékony szeletekre vágjuk, és ropogósra sütjük. Ha kihűlt, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával. Sütés előtt a húsdarabokról a pác nagyját leitatjuk, és a szeleteket panírozzuk lisztbe, tojásba, és a szalonnás zsemlemorzsába. Frissen sütjük ki. A szószhoz a hagymát és a csiliparikát apróra vágjuk, és az ecettel, sóval, borssal és cukorral kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk az elpárolgott levet. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a chilit, és még kb. 10 percig pároljuk. Merülőmixerrel pépesítjük. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá cukrot, vagy sót. Melegítsük újra, és tegyük bele a vajat. Csak addig kevergessük, amíg a vaj felolvad.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 26. 07:41
A csípős csirke, szósszal elkészítési módja és hozzávalói.