Rakott zöldbab csirkemellel, angolszalonnával recept
A Rakott zöldbab csirkemellel, angolszalonnával hozzávalói:Rakott zöldbab szalonnával
- 80 dkg zöldbab,
- 15 dkg angolszalonna,
- 1 fej hagyma,
- 1 csirkemellfilé (kb. 50 dkg),
- 1 nagy pohár tejföl,
- 1 tojássárgája,
- 1 egész tojás,
- 0,5 dl tej,
- 20 dkg sajt.
A Rakott zöldbab csirkemellel, angolszalonnával elkészítési módja:
A zöldbabot kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. A vöröshagymát, és a szalonnát vágjuk fel kockákra, majd 2-3 evőkanál olajon fonnyasszuk meg. A csirkemellet vágjuk kockákra, majd adjuk a hagymához, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, és pároljuk kifehéredésig. Ha ez megtörtént, keverjünk hozzá 1 tojássárgáját. A mártáshoz kézi habverővel keverjük össze a tejfölt és a tejet egy egész tojással. Egy jénai tál aljára szórjuk a zöldbab felét, tegyük rá a húsos ragut, erre ismét zöldbab kerüljön, majd a tetejére öntsük rá a tejfölös szószt, végül borítsuk be az egészet reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 22. 09:38
A rakott zöldbab csirkemellel, angolszalonnával elkészítési módja és hozzávalói.