Padlizsán paradicsommal és mozarellával recept
A Padlizsán paradicsommal és mozarellával hozzávalói:- 1⁄2 kg padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- szükség szerint olaj
- 1⁄2 kg paradicsom
- 25 dkg mozzarella
- 10 dkg sajt
- só, bors, bazsalikom ízlés szerint
A Padlizsán paradicsommal és mozarellával elkészítési módja:
A padlizsánokat hosszában fél cm vastag szelekre vágom, besózom, állni hagyom. Közben elkészítem a paradicsom szószt: a zúzott fokhagymát az olajon kicsit megpirítom, rárakom a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, és friss bazsalikommal ízesítem, kb. 20 percig párolom lassú tűzön. A padlizsánokról leöntöm a levét, kevés olajban egy serpenyőben megsütöm a padlizsánszeleteket, addig amíg egy kis színt kap, papírtörlőre teszem, hogy a zsíradékot leitassam róla. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek, erre teszem az első réteg sült padlizsánt, erre vékony rétegben paradicsomszószt kenek, majd vékonyra szeletelt mozzarella sajtot, addig ismételjük, amíg tartanak az alapanyagok. A tetejét reszelt sajttal megszórom, és előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 16. 09:00
A padlizsán paradicsommal és mozarellával elkészítési módja és hozzávalói.