Padlizsános ragu recept
60 perc
A Padlizsános ragu hozzávalói:
50 - 60 dkg sertéscomb
1 padlizsán
2 szál répa
2 közepes paradicsom
1 nagyobb hagyma
1 dl tejszín
1 húsleveskocka /marha/
2 teáskanál cukor
só
bors
szükség szerinti olaj vagy zsír.
A Padlizsános ragu elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott húst is, sózzuk, borsozzuk. Fehéredésig sütögetjük és felöntjük 2 dl vízzel,beletesszük a húsleveskockánkat és az összedarabolt paradicsomot, majd befedve puhulásig főzzük. Ezalatt a répákat 4-be vágjuk és 1/2 cm vastagra feldaraboljuk. Majd kevés zsiradékon egy serpenyőben a cukorral megszórva pár percig sütögetjük. Hozzátesszük a padlizsánt, amit szintén előtte összekockáztunk, és együtt ledinszteljük. Ha a padlizán is megszineződött, hozzáöntjük a majdnem kész husihoz és együtt pár percig főzzük. Szükség szerint utána ízesítünk, és ha kell pótoljuk a folyadékot menet közben, végül hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
A hús főzési ideje kb. 20 - 25 perc volt, de függ a levágott állat korától is. Saját találmányom, melyet most a nyaralás alkalmával készítettem először.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Sztacs, 2008. aug. 10. 11:12
A padlizsános ragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.