Kurkumás padlizsán csicsókás tócsnival recept
A Kurkumás padlizsán csicsókás tócsnival hozzávalói:2 fej lilahagyma
1 közepes padlizsán
1 db nagyobb paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
10 szem borókabogyó vagy 1 evőkanál fenyőmag
0,5 liter zöldségleves
mokkáskanálnyi őrölt kurkuma vagy sáfrány
só, bors
A Kurkumás padlizsán csicsókás tócsnival elkészítési módja:
A hozzávalókat előkészítem: a hagymát hosszában felszeletelem, a padlizsánt és a paradicsomot kockákra vágom, a fokhagymát felaprítom. Ha friss bazsalikomot használok, apróra tépkedem a leveleket. Az olajat felforrósítom a serpenyőben és először a padlizsánt sütöm 2 percig, majd a hagymákat adom hozzá a magokkal, további 2 percig sütöm. Ezután jön bele a paradicsom és a zöldségleveslé és az összes fűszer. Még 1 percig forralom, és kész. Mivel jó szaftos lesz ez a zöldséges étel, lehet mellé készíteni pl. csicsókás-tócsnit. 2 kisebb krumplit lereszelek + a krumpli súlyával megegyező mennyiségű csicsókát szintén 1 kis pohár joghurt 1 egész tojás só, bors tönkölybúzaliszt, amennyit felvesz, de ne legyen nagyon kemény a massza. Evőkanállal felmelegített olajba szaggatom, kissé lelapítom és mindkét oldalát megsütöm.
Fotó megtekinthető a naplóm 853. bejegyzésében.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. dec. 5. 15:41
A kurkumás padlizsán csicsókás tócsnival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.