Kefires brokkoli recept
A Kefires brokkoli hozzávalói:1 fej brokkoli (60-70 dkg)
3,5 dl kefir
2 db vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
2 db pörköltszaft kocka
3 evőkanál étolaj
1/2 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem
A Kefires brokkoli elkészítési módja:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázva az olajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a késhegynyi őrölt borsot és felöntve 3 dl vízzel lassú tűzön - időnként rázogatva - puhára pároljuk. Közben az elpárolgott levet időnként pótoljuk. Amikor a brokkoli már majdnem megpuhult, egy tálba öntjük a levét, csomómentesre elkeverjük benne a pörköltszaft kockákat, visszaöntjük a brokkolira és készre főzzük, de csak rázogatva, hogy a brokkolirózsák szépen megmaradjanak és le ne égjen az étel. A zúzott fokhagymát elkeverjük a kefirben, hozzáöntjük a párolt brokkolihoz, majd szintén rázogatva összemelegítjük. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
Halakhoz, húsokhoz finom köretként szolgálhat, - de rántott gombafejhez tálalva kiadós vegetáriánus étel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. dec. 3. 06:35
A kefires brokkoli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.