Fûszeres hagyma recept
A Fûszeres hagyma hozzávalói:8 közepes fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
3 evõkanál olívaolaj,
fél citrom leve,
1 evõkanál száraz fehér bor,
késhegynyi reszelt citromhéj,
1 csokor petrezselyemzöld,
só és törött bors (ízlés szerint).
A Fûszeres hagyma elkészítési módja:
A megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákat szorosan egymás mellé tesszük egy kisebb tepsibe. A fokhagymát tisztítás után szétzúzzuk, majd összekeverjük az olajjal, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a borral. Ezután megsózzuk és megborsozzuk. A hagymákat a fûszeres öntettel lelocsoljuk és befedjük egy alufóliadarabbal. Elõmelegített forró sütõben addig pároljuk, amíg a hagyma üvegessé válik, majd fedetlenül saját levével locsolgatva szép pirosra megsütjük. Végül ráhintjük a finomra metélt petrezselymet és azonnal, frissen, forrón tálaljuk. Bélszín vagy sertéssült mellé nagyon ízletes.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:49
A fûszeres hagyma elkészítési módja és hozzávalói.