Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha tűfóbiás vagyok, ki lehet így kerülni a vérvételt jogosítvány hosszabbításnál? fórum

Ha tűfóbiás vagyok, ki lehet így kerülni a vérvételt jogosítvány hosszabbításnál? (tudásbázis)

24. Amaunet (válaszként erre: 22. - Wunder)
tegnap 16:25
Ha ez téged megnyugtat...
23. wunder
tegnap 15:21
22. wunder (válaszként erre: 19. - Amaunet)
tegnap 15:18
Valószínűleg mégsem szükséges az alapos vizsgálat ugyanis 10 évente kell azalatt bárki rosszul lehet, lehet most oké fél év múlva infarktus, valamint valóban nem írja elő a vérvételt
21. libikóka (válaszként erre: 20. - Libikóka)
tegnap 14:59
Van akitől eleve fekve vesznek,,nem is látod ha nem kukucskálsz:)
20. libikóka (válaszként erre: 18. - Wunder)
tegnap 14:59

Van aminek meg kell lenni,,vérvételen ott az ágy.Jó helyen vagy,,lefektetnek ellátnak ha rosszul leszel.Mi bajod lehet.

Aztán slussz:)Bátorság.

19. Amaunet (válaszként erre: 18. - Wunder)
tegnap 14:55

Próbáltál már ebből a fóbiából kigyógyulni?

Nem kell sok belátás ahhoz, hogy egy felületes vizsgálatot követően beengedni a közlekedésbe valakit óriási felelősség.

Naponta több hírt hallunk arról, hogy rosszul lett a volánnál és ártatlanok haltak meg.

Te vállalnád ezt a felelősséget?

18. wunder (válaszként erre: 17. - Amaunet)
tegnap 14:37
Érzékenyek pánikolók keveréke
17. Amaunet (válaszként erre: 16. - Wunder)
tegnap 14:10

Melyik csoportba tartozol?

A tűfóbiának négy specifikus csoportja van:

Elájulók (vazovagális tripanofóbia) – 50%: Gyakran elájulnak a tűszúrás érzésétől, látványától, de akár attól is, ha csak rágondolnak.

Pánikolók (asszociatív tripanofóbia) – 30%: A saját vagy egy közeli hozzátartozójuk korábbi fájdalmas kórházi élménye következtében a későbbi, tűvel kapcsolatos beavatkozásokat a régebbi rossz emlékkel társítják, amely nyomán pánikroham alakul ki náluk.

Ellenkezők (rezisztív tripanofóbia) – 20%: Belőlük az injekció agresszív, ellenszegülő viselkedést válthat ki. A viselkedés oka a korai évekre vezethető vissza – ilyen élmény lehet például, ha az illetőt egy tűszúrás előtt lefogták.

Érzékenyek (hiperalgéziás tripanofóbia) – 10%: Ők öröklött túlérzékenységet mutatnak az injekció okozta fájdalomra, amely a tűszúrás következtében extrém szorongással és szívritmus-emelkedéssel jár.

16. wunder (válaszként erre: 15. - Amaunet)
tegnap 12:42
Nyilván annak se örülnék ha van mást is kimutatna, de tűfóbia van
15. Amaunet (válaszként erre: 1. - Wunder)
tegnap 12:34

Mit kerülgeted? Állj bele és talán még a fóbiád is eltűnik.

Vagy félsz, hogy a vérképed valami mást is kimutat?

14. Kacsahercegno (válaszként erre: 13. - Wunder)
tegnap 12:33
Hát akkor kerüld el, ha tudod, nekem mindegy 🤷‍♀️ Azt írtad, találtál olyan helyet, akkor csináltasd ott. Háziorvoshoz is mehetsz bárhová, nem kötelező a területileg illetékeshez.
13. wunder (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
tegnap 12:29
Nyilván persze lesznek olyan állapotok amikor nem tudom elkerülni de ha van rá esetleg most lehetőség mint például most akkor?....nyilván hogy ha egy műtét lesz vagy kórházba kerülők akkor nem tudom elkerülni, de most nincs ez
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Wunder)
tegnap 12:25
Valamit kezdj ezzel, nagyon nem szerencsés annyira félni a tűtől, hogy 10 évente nem tudsz csináltatni egy 2 percig (se) tartó vérvételt. Hogyha bármi bajod van (persze ne legyen), akkor az első, hogy labort csinálnak, hogyha valamilyen beavatkozásra van szükség, akkor fájdalomcsillapító injekciót adnak, arról nem beszélve hogy ha neadjisten valami nagyobb betegség ér, kórházba kerülsz, vagy csak huzamosabb kezelésre szorulsz, az sem szúrkálásmentes. Azért ez nem olyasmi amit egy életen át el lehet kerülni mert kényelmetlen, plusz a saját jólétedet szolgálja.
11. wunder (válaszként erre: 10. - Globus)
tegnap 12:19
De nem egyszerűbb olyan helyre menni ahol nincsen vérvétel?
10. globus (válaszként erre: 6. - Wunder)
tegnap 12:09
Senki nem szereti, ha böködik. De ki lehet bírni, nálunk ha előre szól, fekve vesznek vért. Nem szégyen. Gondolj valami szépre, ne nézz oda, húszig számolsz és kész.
9. wunder (válaszként erre: 8. - Enissa)
tegnap 12:08
de úgy tudom nem kötelező
8. Enissa (válaszként erre: 2. - Görögtánc)
tegnap 12:05
Orvosa válogatja, nálunk van.
7. Ruslan (válaszként erre: 1. - Wunder)
tegnap 12:04
Meg kell szabadulni a félelmektől és ezt úgy lehet csak, ha szembenézel velük. Ha elsőre nem megy, sikerülni fog negyedszerre. Veszel egy tűt, nézed egy ideig és közben ismétled magadban, hogy ez csak egy tű és nem félhetek tőle. Kiskoromban én is féltem tőle, de nem sokáig. Megfogtam az otthon lévő injekciós tűt és beledöftem a karomba. Azután már nem féltem tőle. Persze ha te nő vagy, inkább ne csináld ezt, sokat segít az elszánt akarat, és ez abban nyilvánul meg, hogy ne kikerülni akard, hanem szembenézni vele.
6. wunder (válaszként erre: 5. - Globus)
tegnap 11:50
Sejtem hogy ezért kér de így szeretném kikerülni
5. globus (válaszként erre: 4. - Wunder)
tegnap 11:49
Talán azért, mert ha pl. 10 évre megadja a jogsit, akkor lehet, hogy 10 évig nem lát. Ilyen "gyakorisággal" tényleg belefér egy szűrővizsgálat.
4. wunder (válaszként erre: 2. - Görögtánc)
tegnap 11:46
Én háziorvosom mindig kér
3. wunder (válaszként erre: 1. - Wunder)
tegnap 11:46

Milyen vizsgálatokra kell számítani?

Vérnyomásmérés.

Látásélesség-, látótér- és színlátás vizsgálat.

Általános egészségügyi kérdések.

Bizonyos krónikus betegségek esetén szakorvosi vélemény is szükséges, például cukorbetegség, epilepszia, mozgásszervi károsodás, korábban előfordult infarktus és pszichiátriai probléma fennállásánál, nagyothallás, veseelégtelenség esetén, vagy ha szervátültetésen esett át.

tegnap 11:45
Van vérvétel jogsi hosszabbításnál?
tegnap 11:43
Rettegek a vérvételtől hihetetlen tűfóbiám van jogosítványt kell hosszabbítani és valahogy ki szeretném kerülni, találtam egy ilyen céget hogy elméletileg ezek a vizsgálatok vannak csak..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook