Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha tűfóbiás vagyok, ki lehet így kerülni a vérvételt jogosítvány hosszabbításnál? fórum

Ha tűfóbiás vagyok, ki lehet így kerülni a vérvételt jogosítvány hosszabbításnál? (tudásbázis)

1 2
35. globus (válaszként erre: 34. - Moimeme)
ápr. 1. 18:12
Bizonyos betegség esetén nálunk is létezik hivatalból történő azonnali felülvizsgálás. Magyarul bevonás. Úgy is bevonható, ha nem jelenik meg.
34. moimeme (válaszként erre: 33. - Globus)
ápr. 1. 18:03
Az angoloknál pl. nincs korlátozás. Viszont, ha orvoshoz mész (vagy visznek) akkor rögtön korlátozhatják időlegesen. Pl. infarktus, kisebb sztrók, végtagtörés, ilyesmi.
33. globus (válaszként erre: 31. - Moimeme)
ápr. 1. 18:00
Nem pont ezért butaság élethosszigot adni? Aki nem tud vezetni, soha nem ismerné be. Olyan baleseti sztorik vannak, csak hüledezik az ember.
32. alinka01 (válaszként erre: 31. - Moimeme)
ápr. 1. 17:59
Nincs miről vitatkoznom tovább veled! További jó butaságot! Pá!
31. moimeme (válaszként erre: 30. - Alinka01)
ápr. 1. 17:56

Mégis, mi az, ami kiderül a dokinál olyan, amitől két hónap - vagy öt év - múlva vezetés közben pl. infarktust kapok. Ha ezt valaki meg tudja állapítani, az nagy jolly joker.

Ismétlem: lehet, hogy holnap megkapom, mert minden rendben, de fél év múlva akármi történhet. Nincs ember, aki előre lát akár csak fél évet is...

30. alinka01 (válaszként erre: 29. - Moimeme)
ápr. 1. 17:43

Nem értek egyet! Mert igaz, ma lehet jó valakinek az egészégügyi státusza, megkapja a jogsihoz a jóváhagyást, két nap múlva infarktust kaphat az autóvezetés közben. Bár akinél ilyen veszély áll fenn, annak vannak előzetes szív- és érrendszeri tünetei általában.

De nem tudom, mi a szabály, nálunk a háziorvoshoz kell menni a hosszabbításért, aki optimális esetben ismeri az "ügyfelét", tudja, mit kell jobban megnézni nála. Ha pedig ritkán találkozik a pácienssel, akkor alaposabban megnézi. Ilyenkor kiderülhetnek problémák. És már néhány ilyen eset is megelőzhet egézségügyi problémákból eredő tragédiákat az utakon! Akkor már volt értelme!

29. moimeme (válaszként erre: 28. - Alinka01)
ápr. 1. 17:35

Teljesen felesleges és értelmetlen 5/10 évente erre kötelezni az embereket. Mondjuk ma elmész, minden rendben, megkapod, és egy hét/hónap után bármi történhet. Az már a kutyát sem érdekli.

Talán 65-70 év fölött látom értelmét,de az is nagyon egyén függő.

28. alinka01 (válaszként erre: 27. - Moimeme)
ápr. 1. 17:23
És vannak országok, ahol a lakosság átlagos egészségi állapota sokkal jobb, mint Magyarországon...
27. moimeme (válaszként erre: 26. - Wunder)
ápr. 1. 16:54

Örülök!

Nekem nincs smmilyen fóbiám, eyszerűen csak nem szeretem, ha vizsgálgatnak. Hamarosan lejár az enyém is, már keresgélek ismerőst, aki látatlanban megadja. 10 éve is így volt, remélem, most is sikerül.

Csak halkan jegyzem meg, van olyan ország, ahol az alkalmassági egy életre szól.

26. wunder
márc. 29. 13:11
Na voltam orvosi vizsgálatnál megvan a papír hála istennek nem kellett érvétel nagyon örülök neki
25. alinka01 (válaszként erre: 22. - Wunder)
márc. 25. 20:22

A 10 évenkénti orvosi vizsgálat azokra vonatkozik, akik még nem töltötték be az 50. életévüket.

De igazad van, akár az öt éves időszak alatt is történhet bármilyen egészségügyi probléma, ami veszélyezteti a vezető biztonságos részvbételét a közlekedésben.

Mégis ezek az időszaki vizsgálatok is kiszűrnek problémákat.

Tényleg nem ír elő egyik jogszabály sem vérvételt, de ez a vizsgáló orvos hatáskörének tűnik, hogy milyen labort kér, ha egyáltalán.

24. Amaunet (válaszként erre: 22. - Wunder)
márc. 24. 16:25
Ha ez téged megnyugtat...
23. wunder
márc. 24. 15:21
22. wunder (válaszként erre: 19. - Amaunet)
márc. 24. 15:18
Valószínűleg mégsem szükséges az alapos vizsgálat ugyanis 10 évente kell azalatt bárki rosszul lehet, lehet most oké fél év múlva infarktus, valamint valóban nem írja elő a vérvételt
21. libikóka (válaszként erre: 20. - Libikóka)
márc. 24. 14:59
Van akitől eleve fekve vesznek,,nem is látod ha nem kukucskálsz:)
20. libikóka (válaszként erre: 18. - Wunder)
márc. 24. 14:59

Van aminek meg kell lenni,,vérvételen ott az ágy.Jó helyen vagy,,lefektetnek ellátnak ha rosszul leszel.Mi bajod lehet.

Aztán slussz:)Bátorság.

19. Amaunet (válaszként erre: 18. - Wunder)
márc. 24. 14:55

Próbáltál már ebből a fóbiából kigyógyulni?

Nem kell sok belátás ahhoz, hogy egy felületes vizsgálatot követően beengedni a közlekedésbe valakit óriási felelősség.

Naponta több hírt hallunk arról, hogy rosszul lett a volánnál és ártatlanok haltak meg.

Te vállalnád ezt a felelősséget?

18. wunder (válaszként erre: 17. - Amaunet)
márc. 24. 14:37
Érzékenyek pánikolók keveréke
17. Amaunet (válaszként erre: 16. - Wunder)
márc. 24. 14:10

Melyik csoportba tartozol?

A tűfóbiának négy specifikus csoportja van:

Elájulók (vazovagális tripanofóbia) – 50%: Gyakran elájulnak a tűszúrás érzésétől, látványától, de akár attól is, ha csak rágondolnak.

Pánikolók (asszociatív tripanofóbia) – 30%: A saját vagy egy közeli hozzátartozójuk korábbi fájdalmas kórházi élménye következtében a későbbi, tűvel kapcsolatos beavatkozásokat a régebbi rossz emlékkel társítják, amely nyomán pánikroham alakul ki náluk.

Ellenkezők (rezisztív tripanofóbia) – 20%: Belőlük az injekció agresszív, ellenszegülő viselkedést válthat ki. A viselkedés oka a korai évekre vezethető vissza – ilyen élmény lehet például, ha az illetőt egy tűszúrás előtt lefogták.

Érzékenyek (hiperalgéziás tripanofóbia) – 10%: Ők öröklött túlérzékenységet mutatnak az injekció okozta fájdalomra, amely a tűszúrás következtében extrém szorongással és szívritmus-emelkedéssel jár.

16. wunder (válaszként erre: 15. - Amaunet)
márc. 24. 12:42
Nyilván annak se örülnék ha van mást is kimutatna, de tűfóbia van
15. Amaunet (válaszként erre: 1. - Wunder)
márc. 24. 12:34

Mit kerülgeted? Állj bele és talán még a fóbiád is eltűnik.

Vagy félsz, hogy a vérképed valami mást is kimutat?

14. Kacsahercegno (válaszként erre: 13. - Wunder)
márc. 24. 12:33
Hát akkor kerüld el, ha tudod, nekem mindegy 🤷‍♀️ Azt írtad, találtál olyan helyet, akkor csináltasd ott. Háziorvoshoz is mehetsz bárhová, nem kötelező a területileg illetékeshez.
13. wunder (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
márc. 24. 12:29
Nyilván persze lesznek olyan állapotok amikor nem tudom elkerülni de ha van rá esetleg most lehetőség mint például most akkor?....nyilván hogy ha egy műtét lesz vagy kórházba kerülők akkor nem tudom elkerülni, de most nincs ez
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Wunder)
márc. 24. 12:25
Valamit kezdj ezzel, nagyon nem szerencsés annyira félni a tűtől, hogy 10 évente nem tudsz csináltatni egy 2 percig (se) tartó vérvételt. Hogyha bármi bajod van (persze ne legyen), akkor az első, hogy labort csinálnak, hogyha valamilyen beavatkozásra van szükség, akkor fájdalomcsillapító injekciót adnak, arról nem beszélve hogy ha neadjisten valami nagyobb betegség ér, kórházba kerülsz, vagy csak huzamosabb kezelésre szorulsz, az sem szúrkálásmentes. Azért ez nem olyasmi amit egy életen át el lehet kerülni mert kényelmetlen, plusz a saját jólétedet szolgálja.
11. wunder (válaszként erre: 10. - Globus)
márc. 24. 12:19
De nem egyszerűbb olyan helyre menni ahol nincsen vérvétel?
10. globus (válaszként erre: 6. - Wunder)
márc. 24. 12:09
Senki nem szereti, ha böködik. De ki lehet bírni, nálunk ha előre szól, fekve vesznek vért. Nem szégyen. Gondolj valami szépre, ne nézz oda, húszig számolsz és kész.
9. wunder (válaszként erre: 8. - Enissa)
márc. 24. 12:08
de úgy tudom nem kötelező
8. Enissa (válaszként erre: 2. - Görögtánc)
márc. 24. 12:05
Orvosa válogatja, nálunk van.
7. Ruslan (válaszként erre: 1. - Wunder)
márc. 24. 12:04
Meg kell szabadulni a félelmektől és ezt úgy lehet csak, ha szembenézel velük. Ha elsőre nem megy, sikerülni fog negyedszerre. Veszel egy tűt, nézed egy ideig és közben ismétled magadban, hogy ez csak egy tű és nem félhetek tőle. Kiskoromban én is féltem tőle, de nem sokáig. Megfogtam az otthon lévő injekciós tűt és beledöftem a karomba. Azután már nem féltem tőle. Persze ha te nő vagy, inkább ne csináld ezt, sokat segít az elszánt akarat, és ez abban nyilvánul meg, hogy ne kikerülni akard, hanem szembenézni vele.
6. wunder (válaszként erre: 5. - Globus)
márc. 24. 11:50
Sejtem hogy ezért kér de így szeretném kikerülni
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook