Tejfölös párolt hagyma recept
50 perc
A Tejfölös párolt hagyma hozzávalói:
1 kg (jó nagy) vöröshagyma
4 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl
5 dkg margarin
2 db tojás
1 evõkanál liszt
1 teáskanál só
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió (vagy õrölt szerecsendió-virág)
1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Tejfölös párolt hagyma elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd vastag karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsibe vagy tûzálló tálba beleterítjük, és jól megsózzuk, hogy a só egyenletesen érje. A tejfölbe belekeverjük a habosra felvert tojást, a lisztet és az olvasztott margarint. Ezután a fûszereket is beleszórjuk, majd a tejfölös öntettel lelocsoljuk a vöröshagymát. A tepsit jó szorosan lefedjük, és elõmelegített, forró sütõbe toljuk, de a lángot rögtön mérsékeljük. Huszonöt-harminc percig pároljuk, ezután a fedõt levesszük, és csak annyi ideig pirítjuk tovább, amíg szép színt kap a teteje. Ügyeljünk arra, hogy ne nagyon barnítsuk meg! Sós vízben fõtt burgonya vagy pirított kenyérszeletkék illenek hozzá. Akinek a gyomra nem bírja a hagymát, az is fogyaszthatja, mert az ily módon párolt hagymának valósággal megfõnek a rostjai.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:46
A tejfölös párolt hagyma elkészítési módja és hozzávalói.