Tepsis patisszon kapros kefirrel recept
A Tepsis patisszon kapros kefirrel hozzávalói:50 dkg patisszon
30 dkg finomliszt
3 dl tej
1 db tojás
5 evõkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó sütõpor
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
a tálaláshoz 2 dl kefir
1 csokor kapor
kevés só és csipet porcukor.
A Tepsis patisszon kapros kefirrel elkészítési módja:
Közepes nagyságú tepsit egy evõkanál olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A meghámozott és kimagozott patisszont almareszelõ durva fokán lereszeljük, majd tálba öntjük. Megsózzuk, és tíz percig állni hagyjuk. Közben a tojást habosra verjük a tejjel, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot és a sütõport. Ebbe a fûszeres tejbe keverjük a lisztet, majd az egészet a patisszonhoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. Forró sütõbe tolva közepes lángon sütjük húsz-huszonöt percig, majd kisebb lángon addig folytatjuk, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Mire elkészül, a teteje barnáspiros, belül meg omlós, puha lesz. Melegen, kockára vágva tálaljuk. A kefirbe belekeverjük a finomra vágott kaprot, és megsózzuk, megcukrozzuk. A patisszonkocka mellé kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:44
A tepsis patisszon kapros kefirrel elkészítési módja és hozzávalói.